Home » Verzorging » HOE IK MIJN HAAR VERZORG

HOE IK MIJN HAAR VERZORG

Geplaatst in: Haar, Verzorging 0

Als je je haar hebt geverfd/geblondeerd is het belangrijk dat je je haar goed verzorgd zodat het niet afbreekt en of droog wordt.

Ik heb mijn haar geblondeerd en merkte al gauw dat mijn haar veel droger aanvoelde, toen ben ik opzoek gegaan naar de juiste haar producten.

In eerste instantie is het sowieso slecht om je haar dagelijks te wassen, omdat je dan alle vetten van je hoofdhuid afwast. De vetten van je hoofdhuid heb je nodig om je haar goed in conditie te houden dus probeer max. 3 keer per week je haren. Maar als dit niet haalbaar is, omdat je haar bijvoorbeeld  uitzich zelf teveel vetten aanmaakt dan is er nog een 2e optie namelijk dat er sulfaten vrije conditioner/shampoos.

 

Maar wat zijn sulfaten nou en wat doen ze precies?

Sulfaten hebben een reinigende werking en halen het vette laagje van je hoofd en haar af, wat in mijn oren goed klonk. Maar het schijnt dus dat er agressieve sulfaten bestaan die teveel hoofd en haarvetten verwijderd. Dit kan ervoor zorgen dat je haar droog en dof wordt. Ook kan het gebeuren dat je hoofdhuid daarom extra talg en olie gaat aanmaken omdat er een tekort is, hierdoor krijg je juist vettig haar.

Sulfaten die in je shampoo kunnen zitten:

1. Ammonium Lauryl Sulfate: erg agressief

2. Ammonium Laureth Sulfate: agressief

3.  Sodium Lauryl Sulfate:  agressief

4.  Sodium Laureth Sulfate:  minder agressief

5. Soidum Myreth Sulfate: mild

6. TEA Lauryl Sulfate: mild

7. TEA  Laureth Sulfuta: mild

8. Sodium Coco-Sulfate: minst agressief

Ook bestaat er Behentrimonium Methosulfaat, dit is geen sulfaat maar een natuurlijk ingredient.

Schermafbeelding 2014-06-11 om 19.00.10

Op het moment Gebruik ik de shampoo en conditioner extreme van REDKEN.

(Deze shampoo bevat Sodium Laureth Sulfate. Dit is een mildere Sulfaat.)

De beloftes van de REDKEN Extreme lijn:

Reinig, versterk en hersteld beschadigd haar. Extreme Shampoo met interlock protein Network en Fortifying Complex voedt het haar met proteïne en ceramide om kwetsbare delen te herstellen, het haar van binnenuit te versterken en het haaroppervlak weer te laten glazen. Het haar is gezond, sterk en veerkrachtig.

Na dat ik mijn haar heb gewassen voelt mijn haar lekker zacht en gehydrateerd aan. Ik vind dat REDKEN de beloftes nakomt. Je kunt de producten van REDKEN kopen bij: lookfantastic.com

 

Naast een goede shampoo en conditioner is een goede haar masker ook van belang. 1x per week behandel ik mijn haar met Silicon mix. Dit is een deep conditioner waar ik al eerder over verteld heb, de conditioner moet je 3 minuutjes in laten werken.

Klik hier om meer over de deep conditioner Silicon MIX te lezen.

Ook gebruik ik natuurlijke oliën als masker, zoals 100% natuurlijke argan olie of kokos olie. Ik breng dan de oliën aan op  mijn haar en wikkel vervolgens mijn haar in een warme handoek. (30min)

Of ik breng het voor het slapen aan op mijn haar en spoel het de volgende ochtend uit  met eerst alleen water en vervolgens shampoo.

Ook is het belangrijk dat je een goede heat protector gebruikt.

Voor dat ik mijn haar ga krullen of stijlen doe ik een paar druppels argan olie in mijn haar en spray ik het met got2b guardian angel van schwarzkopf, deze is in alle drogisten verkrijgbaar.

Wil je ook argan olie proberen? Klik dan hier en bestel een flesje 100% argan olie (20 ml) voor 1 euro (dit zijn de verzendkosten).

Het resultaat van mijn haarverzorgingsmethode is hieronder te zien. Zoals je kunt zien, zag mijn haar er voor behandeling er droog, dof en pluizig uit. Na de behandeling ziet mijn haar er vitaal, verzorgd, gehydrateerd en glad uit.

REDKEN EXTREME ARGAN OLIE SILICON MIX KOKOS OLIE

 

Ik zal in een volgende post  nog een paar leuke DIY vertellen met de natuurlijke oliën en vertellen waar ze goed voor zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *