Home » DIY » DIY: Kaarsglas hergebruiken (1)

DIY: Kaarsglas hergebruiken (1)

Geplaatst in: DIY 0

Bijna elke avond steek ik wel een kaars aan. Ik heb kaarsen in allerlei soorten en maten, maar ook in allerlei geuren en kleuren. Veel van de kaarsen die ik aanschaf zitten in glas. Wat ik erg handig vind, want die glazen kun je voor veel dingen gebruiken. In deze DIY zal ik jullie laten zien hoe je het kaarspotje het beste kunt schoonmaken en ik zal jullie enkele ideeën geven hoe je het glazen potje kunt hergebruiken.

2014-04-08 21.56.01
Hoe verwijder je de resten van de kaars uit het glas wanneer de kaars is opgebrand?
1) Zet het glas in een pannetje met water.
2) Verwarm het pannetje op het vuur. (blijf erbij staan)
3) Wanneer het kaarsvet een beetje begint te smelten, kun je het glas uit het pannetje halen. En het resterende kaars(vet) kun je zo in de prullenbak laten glijden. (Let op: probeer niet het resterende kaarsvet te verwijderen met (heet) water, want dit wordt een groot kliederboel.)
4) Als het resterende kaarsvet is weggegooid, kun je het glas afwassen onder de kraan.
(Eventuele lijmresten van de sticker kun je verwijderen met nagellakremover)

Ideeën:
Kwastenhouder

Wattenstaafjes houder

Je kunt van je kaarsglas heel simpel een kwastenhouder maken. Door het glas bijvoorbeeld met parelkralen te vullen kun je je kwasten heel handig overeind in het glas bewaren. De parels zorgen ook nog eens voor een mooi effect. Wil je echt aan de knutsel gaan, dan kun je bijvoorbeeld letters op het glas plakken. Denk bijvoorbeeld aan Face en Eyes. Zo kun je heel overzichtelijk je oogkwasten en gezichtskwasten gescheiden bewaren. Ook een lint om het glas geeft al gauw een liefelijk effect.

Mijn kaarsglas heeft heel handig een deksel. Hierdoor is het glas ook geschikt om bijvoorbeeld wattenstaafjes te bewaren. Of andere kleine dingetjes. Heeft je glas geen deksel, dan kun je altijd nog een deksel maken. Een volgende keer zal ik jullie laten zien hoe je een deksel kunt maken voor een rond glas.

Hergebruik jij ook je kaarsglazen?

 

XOXO

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *